Salmonella w produkcie: „Mleko w proszku pełne zawartość tłuszczu 26%”, 400 g [zdjęcia] 12:46 01-03-2019
![](https://info112.pl/wp-content/uploads/2019/03/cover-mleko-1140x520-1024x467.jpg)
Badanie produktu pn.: „Mleko w proszku pełne zawartość tłuszczu 26%”, 400 g, w laboratorium Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykazało obecność Salmonella Anatum we wszystkich 5 badanych próbkach produktu. Spożycie produktu wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Szczegóły dotyczące produktu:
Producent: Spółdzielnia Mleczarska Września, ul. Czerniejewska 1, 62-300 Września, weterynaryjny numer identyfikacyjny 30301601
Data minimalnej trwałości: 10.05.2019
Numer partii: 344
Spółdzielnia Mleczarska Września rozpoczęła proces wycofywania z rynku zakwestionowanej partii mleka w proszku.
Zakład produkcyjny informuje odbiorców o konieczności i przyczynie wycofania partii mleka z obrotu oraz umieścił na swojej stronie internetowej stosowny komunikat w tej sprawie https://smw.com.pl/pl/informacja.html
Zakwestionowana partia produkcyjna mleka w proszku może zostać zwrócona do podmiotów i sklepów w których została nabyta.
Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.
![](https://info112.pl/wp-content/uploads/2019/03/img_20190228_102143_burst001_cover-1-1-750x414.jpg)
![](https://info112.pl/wp-content/uploads/2019/03/20190228_171028-768x1024.jpg)
(fot. Główny Inspektorat Sanitarny)
Komentarze wyłączone