Salmonella w kiełbasie oraz mięsie mielonym 18:17 22-03-2019
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wykrycie pałeczek Salmonella spp. w produktach: Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP oraz Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej
Zagrożenie: Obecność bakterii Salmonella spp. wykryto w trakcie badań zleconych przez producenta
Szegóły dot. produktów:
Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP
- Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
- Numer partii – 72
- Data produkcji – 13.03.2019 r.
- Data przydatności do spożycia – 03.04.2019 r.
Produkt – Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej
- Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
- Numer partii – 72
- Data produkcji – 13.03.2019 r.
- Data przydatności do spożycia – 24.03.2019 r.
Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:
Producent podjął działania w celu wycofania kwestionowanych partii produktów z obrotu. Dodatkowo, producent podjął decyzję o wycofaniu następującego produktu:
Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa
- Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
- Numer partii – 72
- Data produkcji – 13.03.2019 r.
- Data przydatności do spożycia – 27.03.2019 r.
Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać wskazanych w komunikacie partii produktów.
(fot. GIS)
Komentarze wyłączone